De omgeving

De  Vaucluse

Vaison La Romaine
Dentelles de Montmirail
Mont Ventoux
Avignon

Het departement Vaucluse ligt in de regio Provence-Alpes–Côte d’ Azur. De Vaucluse (de besloten vallei) wordt in het westen omsloten door de Rhône, in het zuiden door de Durance en in het oosten door de Alpen. De hooggelegen dorpen (villages perchés) domineren vaak de omgeving en hebben hun middeleeuwse karakter weten te behouden. De huizen zijn opgetrokken uit de plaatselijke lichte steen en hebben glooiende daken met terra-cotta pannen.


Vlak bij de Mont Ventoux ligt Vaison-La -Romaine, een oud stadje met romeinse resten, fonteinen en renaissancehuizen in een landschap van bergen, valleien en kloven, rivieren, wijngaarden en lavendelvelden. 


Verder zijn er in de omgeving vele culturele bezienswaardigheden zoals het Romaans theater in Orange en het pauselijk paleis in Avignon. Het hele jaar door is er altijd wel ergens een lokale markt.Tot slot biedt de regio mogelijkheden voor bergsport, paardrijden, fietsen, zwemmen, wildwaterkano en wandelen bijvoorbeeld in het prachtige  natuurgebied rond les Dentelles de Montmirail. 

Orange

Copyright © All Rights Reserved